Bijproducten

Gluten

In het begin van het productieproces van bio-ethanol worden na het malen de eiwitten uit het meel geëxtraheerd. Een deel van deze eiwitten is oplosbaar, de rest is onoplosbaar. Deze laatste fractie, die bekendstaat als Gluten, wordt geëxtraheerd.
De scheiding van Gluten begint door het meel met water te mengen. Dit gebeurt in een kneedmachine. Het zo gevormde deeg wordt door een pompsysteem onder hoge druk getransporteerd, met zeer veel kracht in zo kort mogelijke tijd, om de bijzondere elastische structuur van Gluten te verkrijgen. De verschillende bestanddelen kunnen dan gescheiden worden door centrifugatie.
Het Gluten wordt vervolgens gedroogd tot dit het gewenste vochtgehalte bevat.
Gluten wordt in de voedingsindustrie gebruikt als ingrediënt voor dieren- en mensenvoeding. Aquacultuur is ook een belangrijke afzetmarkt.
De verdeling van het gluten wordt uitgevoerd door BENEO-Orafti, een Belgisch filiaal van de Groep Südzucker, onder de naam BeneoPro W. BENEO-Orafti is gespecialiseerd in functionele voedingsbestanddelen en is actief in meer dan 75 landen verspreid over de 5 continenten.

Naar het begin van de pagina