Bio-ethanol

Bio-ethanol

C2H5OH: dit is de chemische formule van de verbinding die we gewoonlijk 'alcohol' noemen. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in chemie, spreekt men ook van ethylalcohol of spiritus. Bio-ethanol heeft zijn naam te danken aan het productieproces, de gisting van biomassa die suiker en zetmeel bevat.
Het merendeel van de ethanol die wereldwijd wordt geproduceerd, wordt echter niet geconsumeerd als drank, noch gebruikt als medische of industriële alcohol (ruitenreiniger, schoonmaakmiddelen), maar belandt sinds enkele jaren als brandstof in het reservoir van interne verbrandingsmotoren. In 2019 werd wereldwijd meer dan 128 miljoen m3 bio-ethanol geproduceerd, waarvan meer dan 85 % als brandstof. De grootste producenten van bio-ethanol op internationaal niveau zijn de Verenigde Staten, op de voet gevolgd door Brazilië.
Men kan zeggen dat de toekomst van bio-ethanol er goed uitziet. Tegenwoordig is bio-ethanol als brandstof al in meerdere vormen verkrijgbaar. Als hernieuwbaar en ecologisch product helpt bio-ethanol de toekomst van de mobiliteit garanderen.

Naar het begin van de pagina