BioWanze

Het unieke procédé

Een performant productieproces
Bijna alle bestanddelen van het tarwe worden optimaal gebruikt in het productieproces van niet enkel bio-ethanol, maar ook Gluten en ProtiWanze®.
Zo verloopt het proces in de praktijk:
  1. De granen worden uitgeladen, gereinigd, en opgeslagen voordat ze in de maalderij terechtkomen. De zemelen (het vliesje rond de tarwegranen) worden van de granen gescheiden en dienen als biomassa (brandstof) voor de centrale die warmte en elektriciteit produceert.
  2. Voordat de grondstoffen terechtkomen in het eigenlijke productieproces van ethanol, worden de eiwitten gescheiden van het zetmeel en gedroogd. Deze eiwitten worden verpakt als ingrediënten met hoge voedingswaarde: Gluten.
  3. Enzymen zetten het zetmeel om in glucose en fijnere suikers met processen die de grondstoffen vloeibaar maken (liquificatie) en versuikeren (saccharificatie).
  4. Het versuikerde substraat begint dan te fermenteren, waarbij de fermenteerbare suikers door gisten worden omgezet in alcohol.
  5. De alcoholoplossing wordt gedestilleerd en gedeshydrateerd. De gedeshydrateerde alcohol wordt opgeslagen in afwachting van de levering aan klanten.
  6. Het bijproduct van de destillatie wordt dan verkocht als basis voor voedingsmiddelen in de veeteelt: ProtiWanze®.

Naar het begin van de pagina