BioWanze

Over BioWanze

BioWanze, een dochteronderneming van CropEnergies AG, heeft in december 2008 de grootste productievestiging voor bio-ethanol in België in gebruik genomen, op basis van een productieproces dat een grote vooruitgang betekent in de productie van bio-ethanol in Europa.
Het aanvankelijke project van BioWanze werd gestart in het kader van de Tiense Suikerraffinaderij, de grootste suikerproducent in België.
CropEnergies AG
De Tiense Suikerraffinaderij en CropEnergies AG, het moederbedrijf van BioWanze, maken deel uit van de Groep Südzucker, de grootste suikerproducent in Europa. In 2006 werden de diverse Europese activiteiten op gebied van bio-ethanol van de Groep Südzucker bijeengebracht in de Groep CropEnergies om de deskundigheid en knowhow te concentreren op gebied van productie en commercialisatie van bio-ethanol.
De Groep CropEnergies AG, beursgenoteerd in Frankfurt sinds september 2006, heeft dochterondernemingen in Duitsland, België, Groot-brittanië en Frankrijk. Het is één van de grootste Europese bio-ethanolproducenten voor de brandstofsector. De energie wordt gegenereerd uit hernieuwbare grondstoffen (granen en bieten) onder de vorm van bio-ethanol, die gebruikt kan worden als brandstof voor auto's.
De Groep CropEnergies heeft zich in slechts enkele jaren op deze bloeiende markt gevestigd als producent van bio-ethanol en exploiteert de grootste fabriek voor de productie van bio-ethanol in Europa, in Zeitz, Duitsland.

Naar het begin van de pagina